Sayfalar

29 Ocak 2012 Pazar

Ankara'dan...

Merhabalar. Biz Ankara'dayız oğluşumla. 1 hafta oldu geleli. Ancak fırsat bulduk yazmaya. Biriken işler, doktor kontrolleri ve alışveriş derken koşturmacalı bir tatil oldu bizimkisi. Babamız çalışıyor o yüzden bizimle gelemedi. Oğluşumla otobüse bindik ve geldik dedesinin yanına. Otobüste çok akıllı durdu oğlum. 2. binişi bu. İlkinde gece yolculuğu yaptığımızdan uyumuştu çoğunlukla. Pek farkında değildi. Bu sefer gündüz yolculuğu yaptık. Etrafı izleye izleye geldik. Ve bir de çizgifilmleri. Otobüsün televizyonunda film izlemek çok hoşuna gitti Eymen'ciğimin. Şimdi bindiği tüm araçlarda "televizyon var mı anne ?diye soruyor.


Yalnız geldik geleli hava buz gibi. Kar, kış, kıyamet Ankara'da. Bu halden en çok çocuklar memnun tabii. Oğluşum kuzenleriyle bol bol kartopu oynadı.


İlk sinema filmine de gitti tatlım. Hem de 3 boyutlu...Neşeli Ayaklar 2...






Uzun bir süredir yurt dışında olmamız hasebiyle sinemayla tanışamamıştı Eymen. Teyzeleri ve kuzenleri ile birlikte Eymen'imi "Neşeli Ayaklar 2" filmine götürdük. Öğlen uykusuna denk gelmesi biraz şanssızlık oldu ama filmin başını ve sonunu izleyebildi gene de. Film başladıktan kısa bir süre sonra eniştesinin kucağına bırakıverdi kendini. Filmin sonuna doğru da uyanamış ve izlemiş neyse ki. Yavrular içeride eniştelerinin eşliğinde filmi izlerken biz de 3 bacı kız kıza gezdik alışveriş merkezinde.
Bu arada babasını çok özledi Eymen. Geldiğimizden beri babasıyla konuşmuyor. (Bizimle gelmediği için küstü galiba.:) ) Uykusu geldiğinde kısa süreli bir baba krizi tutuyor. Babamı istiyorum diye tutturuyor. Sonra oyalanınca unutuyor yaramaz.
Az kaldı zaten. Çarşamba gübü Allah'ın izniyle evimize döneceğiz.
Bizim gibi tatilde olan herkese iyi tatiller diliyoruz. Yolunuz açık olsun. Sevgiyle...

2 yorum:

  1. eymencik ne guzel vakit gecirmiss,en guzelide sinema olmuss,,batu anne eymen eymen dedi gorunce :))neseli ayaklari begendimi eymen?otobus keyfide ne guzel olmus koca adaam olmus annesiyle seyahat etmiss masallh onaa..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Serap teyzesi. Bayağı değişik ve keyifli bir tatil oldu Eymen için. Filmi pek izleyemese de sinemanın ne olduğunu anlamış oldu. Şimdi sinema denince "anne biz sinemaya gitmiştik" diyor. Bir de penguenleri hatırlıyor filmdeki. Ama pek anlatmadı filmi. Beğendim dedi sorunca. İkinci filminde daha bilinçli olacaktır. Uzun bir süre daha izleyemeyeceği için ben de bol bol DVD aldım oğluma. Ne yapalım onlarla idare edecek bir süre de. Hayat da zaten hep idare değil mi? Öpüyoruz siz. Sevgiler...

    YanıtlaSil