Sayfalar

6 Ocak 2011 Perşembe

Parmak Boya Çalışmamız


Ben oldum olası resim yapmaya bayılırım. Oğlum da biraz bana çekmiş bu konuda sanırım. Eymen de kitaplardaki resimleri, boya kalemlerini ve duvarları çizmeyi çok seviyor. Her çocuk gibi ilk karalamalarını evimizin duvarlarına yaptı oğlum. Ne kadar kağıt, defter aldıysam nafile. Bir kere çizdikten sonra da gerisi için çocukları kısıtlamanın pek doğru olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle evimizin bir çok köşesi Eymen'imin imzasıyla doldu.
Şimdi hatırlayamadığım yabancı bir sitede, çocuklar için kendi alanlarını belirlememize yarayan duvar kağıtları görmüştüm. Çizgi film karakterleri ve bir sürü güzel hayvan, eşya vb.resimlerin bulunduğu kağıtlar bunlar. Çocuğun odasına ya da herhangi bir duvara bunları yapıştırıyorsunuz ve çocuk da bu kağıdı istediği gibi boyuyor. Duvarlarımız da kirlenmiyor. Ancak çok aramama rağmen bulamadım bu kağıtlardan. Biz de duvarlarımızı feda ettik tabi. (Taşınırken Eymen'le birlikte boyamak şartıyla.:) )
Çok da sürmedi aslında. Hevesini aldıktan sonra boya desen de çizmiyor artık duvarları. Şimdi resim defterine yapıyoruz resimlerimizi oğlumla.
Eğitimci olmamın da etkisiyle kırtasiye ürünlerine ve hobi malzemelerine bakmayı çok seviyorum. Gezdiğim yerlerde genellikle kırtasiye ve oyuncak reyonlarında vakit geçiriyorum en çok. Önceden hep kendime ve öğrencilerime alırdım gördüğüm güzel ve değişik ürünleri. Şimdi ise oğluma ve oğlumun arkadaşlarına alıyorum.
Hafta içi Makedonya Üsküp'e geçtik. Oradaki alışveriş merkezinden yine bir sürü boya ve resim malzemesi aldım. Oğlumla birlikte sırayla deniyoruz değişik mazlemeleri. İlk önce mum boyalarla başladık. Kuru kalem boyalar, keçeli kalemler, pastel boya, sulu boya kullandık Eymenle. Bugün ise yeni aldığım parmak boyaları denedik oğlumla. Eymen'in de çok hoşuna gitti.
Aldığım boyaların üzerinde baskı yapmak için figürler de vardı. Bunları kullanmak Eymen için daha eğlenceli oldu. Yaptığımız çalışmayı Eymen'imin odasına astık bile.
Oğlumun son sanatsal çalışması burada. Bakın bakalım güzel olmuş mu?





Elinin de kirlenmesine hiç dayanamaz. Hemen sildik elini tabi. Bitirdikten sonra da doğru banyoya...



Çalışmamızın son hali:

2 yorum:

  1. Guzell bir ugras yakalamisnzz ama eymen kendi kendine kesfetmeli ben oyle yapiyorumm aldigim seyii onune koyuyorum bir sure sonra kendi ogreniyor vede onun cocuk icin mutlulugu baska oluyorr..

    YanıtlaSil
  2. Haklısın canım. Eymen zaten kendi yaptı teyzesi. Ben denetim altında tuttum sadece. Boya malzemeleriyle çocuğu yalnız bırakmanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Yoksa diğer oyuncakları tabiki kendi hemen keşfediyor zaten.öptük.

    YanıtlaSil