Sayfalar

19 Şubat 2011 Cumartesi

Eymen ve Balığı Cingöz

Merhabalar.
Oğlum Elmo hastası. Hani şu susam sokağındaki Elmo. Hergün Emo aç Emo aç diye gelir başımın etini yer. Kayyu'yu izledikten sonra Elmo'yu açarız. Elmo'nun Dorothy adında bir balığı var. Onu çok seviyordu. Balık, balık diye bana gösterir dururdu. Birlikte ekrandan severdik Dorothy'i. Aslında bütün hayvanları çok seviyor Eymen. Köpek, fil, zürafa, at, balık en çok sevdikleri arasındadır.

Türkiye'den yeni gelen arkadaşlarımız gelirken yanlarında Beyza ablamızın ve Muhammet abimizin balığını da getirmişti. Aslında 2 taneymiş ama biri ölünce diğerini de pet şişesinde saklayarak uçakla getirmişler buraya. Oğlum ve arkadaşı Ahmet, Muhammet abilerinin balığını çok sevdiler. Daha önce hiç aklımıza gelmemişti eve balık almak. (Laf aramızda ben uğraşmayı pek sevmiyorum. Evde çiçeğe de bakamam, evcil hayvanlara da.:( Bundan olsa gerek almadık hiç evimize.)
Muhammet abisinin balığını epey mıncıkladıktan sonra evde uzun bir süre anlattı Eymen babasına balığı. Keza Ahmet abimiz de anlatmış. Babası ertesi gün hemen eve bir balıkla gelmiş, Ahmet abiye sürpriz yapmış. Ahmet'in çok hoşuna gitmiş ve balıkla sürekli konuşuyormuş evde. Adını da Kayyu koymuş. Sabah kalkar kalkmaz "Kayyu balığım nerede?" diye soruyormuş.
(Aslında evde herhangi bir evcil hayvan beslemek çocuklar için çok yararlı oluyor. Bunu biliyoruz ama uygulamaya gelince es geçtik işte. Bir de burada kendi evimiz olmadığı için uzun süreli bir arkadaş edindirmek istemedik Eymen'e) Ahmet'i de olumlu etkilediğini görünce biz de durur muyuz? Hafta sonu ilk işimiz Pet Shop'a gitmek oldu. Bir tane balık ve onun için gerekli yemleri aldık. Eymen o kadar sevindi ki anlatamam. "Benim balıyım" deyip durdu yol boyunca. Eve gelince balığımızı büyük bir kavanoza koyduk. Eymen ne şaklabanlıklar yaptı balığa görmeliydiniz.
Kavanozu kendine çekip çekip benim balıyım demez mi? Sahiplenmesi çok hoşumuza gitti. Böylece kendine ait bir balığı ve bir de sorumlu bir işi oldu Kayyu gibi.:) Artık her akşam balığa yemini Eymen veriyor ve suyunu birlikte değiştiriyoruz. Bakalım ne kadar yaşayacak. Burada çok fazla bir zamanımız kalmadı ancak, eğer ölmez sağ kalırsa, biz de giderken Türkiye'ye götüreceğiz oğlumun balığını.
Bu arada balığa Cingöz ismini koydular babasıyla beraber.(Cin gibi bakması hasebiyle) Çok yaşa e mi Cingöz'ümüz. Eymen seni çok sevdi. :)

8 yorum:

  1. Oy umarım çok yaşasın sevgili balık Cingöz :)

    YanıtlaSil
  2. İnşallah canım. Çok teşekkürler Derya. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. miniğimizin bir balığı olmuş demek beraber büyüyüp dünyayı daha güzel kılın yakışıklı prens hayvanlar ve çocuklar dünyayı çekilecek bir kılan 2 en önemli varlık...
    daha nice mutluluklarına şahit olmaya :)

    YanıtlaSil
  4. Kuzeyimle dolu yıllar: Kesinlikle çok doğru. Hepimiz için yavrularımızın en güzel günlerinde yanlarında olabilmek dileklerimle canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. bende senin gibi evde canlı çicek ve hayvan besleyemeyenlerdenim.yapımda yok birde sorumluluk.şimdi her gittiğim yere nasıl götüreyim :))) ama çocuklar için önemli.minik tospağayı öpüyorum çok tatlı maşallah. bu arada adım serap yorum yaparken eymenin annesi demek zor oluyor ismini öğrenirsen çok sevinirim sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Serap. Biz de taşınma derdinden dolayı erteliyorduk. En sonunda dayanamadık işte. Sevgiler...Esra.

    YanıtlaSil
  7. o balık kavanozun içinde yaşamaz fazla eziyet ediyorsunuz ! En azında 10 litre bile olsa akvaryum alın iç filtre ile o balık uzun yıllar sizinle olur.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili ziyaretçimiz(adsız), uyarınız için teşekkürler. Bız de bir süre sonra gereğini yaptık. Endişeniz olmasın. Sevgiler...

    YanıtlaSil