Sayfalar

13 Mart 2011 Pazar

Balıı Topum :)

Eymen balığının yokluğunu 1 gün sonra fark etti maalesef. Kahvaltı yaparken bir salona gitti sehpaya baktı, bir geldi mutfak masasına baktı ve ellerini iki yana açarak :"Anne, menim balııım yerde?" dedi. Ne diyeceğimi bilemedim tabi. Kısa bir süre düşündüm ve ben de : "Dün biz gezmeye gitmiştik ya, o da evde sıkıldığı için balığını arkadaşlarının yanına geri götürdüm." dedim. Oğluma söylediğim doğru değildi. Bunu biliyorum ancak, bu onun için gerekliydi. Balığının ölümünü kavrayamazdı henüz. Bu nedenle beyaz bir yalana başvurdum istemeyerek de olsa. Çünkü en çok dikkat ettiğim konudur yalan söylememek. Oğluma yapamayacağım bir söz vermedim hiç. Ya da istediğim şeyi yapması için olmadık şeyler söylemedim ona. Yemeğini yedikten sonra şeker yiyebilirsin dersem mutlaka veririm o şekeri. ya da oyuncaklarını topladıktan sonra Kayyu izleyebilirsin dediğimde, (hepsini toplayamaz ama bir iki arabasını yerine koyması yeterlidir benim için) mutlaka açarım bilgisayradan Kayyu'yu. Güven çok önemlidir çünkü çocuklar için ve bir de tutarlı olmak. Ben elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum ama bazen olmadık durumlar çıkıyor işte. Umarım tekrar böyle bir durumla karşılaşmayız.

Ben balığını götüdüm deyince, bizim kerata da bana kızgın bir ses tonu ve yüz ifadesiyle ( sanki koca adam ) "Anne, menim balııı deri detit."(tercümesi:benim balığımı geri getir) demez mi? Şaşırdım kaldım. Hemen konuyu değiştirerek ilgisini farklı yöne kaydırdım ama çok sürmedi. Akşam babası gelince bir de güzel şikayet etti beni. "Baba, Essa balııımı deri dötüüüdü. "dedi. Ve kimi görürse anlatmaya başladı.

Bir arkadaşımız çocuğuna içinde balık olan ve yere attığında ışıkları yanan bir top aldığını söyledi. Eymen'in balığının yerini tutmaz ama en azından ölümsüz !! olduğu için biz de balıklı toptan alalım dedik. Ay o kadar güzel ki görmelisiniz. Ben bile bayıldım. İçinde balık var ve fırlattığında rengarenk ışıklar yanıyor. Eymen de görünce bayıldı tabi. Hemen aldık biz de Eymen ve yeğenlerim için. Kaç gündür topla yatıyor Eymen. Menim balııı topum diye vermiyor da kimseye kerata. Türkiye'de var mı bilmiyoruz. Ama buraya da çoğunlukla Türkiye'den geliyor ürünler. Türkiye'de de olması muhtemel yani. Beğenenler için...

İşte oğlumun balııı topu...

2 yorum:

  1. balık meselesinin çözümlenmesine sevindim maşallah kolay atlatmışssınız top da güzelmiş benim kızımda sever mi acaba:)))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Nurefşan'ın da çok hoşuna gideceğinden eminim. Fotoğrafta belli olmuyor ama ışıkları çok güzel. Dikkatini mutlaka çekecektir. Sevgiler...

    YanıtlaSil